Gå direkt till innehåll

Ämnen: Utbildning

Visuell bild av utformningen av den spontana indrottsanläggningen, Snapptunafältet.

Olympiaskolans invigning av Snapptunafältets spontanidrottsanläggning 6 oktober!

Äntligen var det dags för Olympiaskolans elever att få ta del av Snapptunafältets spontana idrottsanläggning, en utomhusanläggning där barn oavsett funktionsvariation kan leka och aktivera sig. Olympiaskolan är en anpassad grundskola för barn med funktionsvariation, personalen och elever har sedan projektets start varit delaktiga utformandet och slutresultatet.

Foto: Ordförande Jessica Johnson (L) för utbildningsnämnden. Bild tagen av Håkan Mossberg.

Integrationssatsning för ukrainska flyktingar i Vallentuna kommun

Utbildningsnämnden har tagit beslut om en ny integrationssatsning som ger ökade möjligheter för flyktingar från Ukraina, som är bosatta i Vallentuna kommun och som ansökt om eller fått uppehållstillstånd med tillfälligt skydd att kunna börja delta i grundläggande vuxenutbildning i svenska och därefter möjlighet till studier i yrkesprogram som Arbetsförmedlingen definierar som bristyrken.

Edwin Wallberg och Philip Folkinger är kommunens nya IT-coacher.

Vallentuna kommun satsar på digital inkludering

De ska stärka kommuninvånarnas digitala kompetens. Sedan den 1 mars är Edwin Wallberg och Philip Folkinger kommunens nya IT-coacher. Satsningen är en del av kommunens arbete med digital inkludering.

Socialminister Lena Hallengren och Kommittén för Kommittén för främjande av ökad fysisk aktivitet besökte Hagaskolan i Vallentuna.

Vallentunas satsningar på fysisk aktivitet uppmärksammas av regeringen

Den 15 februari besöktes Hagaskolan i Vallentuna av socialminister Lena Hallengren och Kommittén för främjande av ökad fysisk aktivitet. Enligt Kommittén är Vallentunas skolor ett gott exempel på hur man aktivt och medvetet kan arbeta för att ge förutsättningar för en god och jämlik hälsa, därför valde Kommittén att förlägga det formella överlämnandet av delrapporten i Vallentuna.

Foto Vallentuna kommun

Nu är den nya hemsidan Runriket.se live!

Täby och Vallentuna kommuner har nu lanserat den nya webbplatsen runriket.se . Den ska förbättra för allmänheten att ta del av Runriket och vikingatiden via webben. Nya runriket.se ersätter den gamla webbplatsen.

Foto: Vallentuna kommun

Satsning på Skapande skola i Vallentuna

​Skapande skola i Vallentuna har pågått i tio år och nu står det klart att Kulturrådet har beviljat 2,1 miljoner kronor till aktiviteter inför nästa läsår. Temat för kommande läsår är ”Handlingskraft – mod att säga sin mening”, inspirerat av att barnkonventionen blev lag i Sverige år 2020.

Ny utbildningschef på barn- och ungdomsförvaltningen i Vallentuna kommun

Igår, den 21 november 2019, blev det klart att Susanna Falk blir ny utbildningschef och förvaltningschef på Vallentuna kommun. Susanna kommer närmast från Täby kommun där hon arbetat som barn- och grundskolechef, hon tillträder preliminärt sin nya tjänst den 24 februari 2020.

Verksamheterna i fokus i nya Kommunplanen

Verksamheterna i fokus i nya Kommunplanen

Kommunfullmäktige har den 17 juni 2019 tagit beslut om Kommunplan för åren 2020-2022, det vill säga mål för verksamheterna samt hur kommuninvånarnas skattepengar ska fördelas under de kommande åren.

Den 17 juni öppnar den nya digitala katalogen till höstens kurser på vallentuna.se.

Den 17 juni öppnar Kulturskolans kurskatalog!

Vallentunas Kulturskola har funnits sedan 1955 och är en uppskattad verksamhet bland barn och unga i Vallentuna. Här kan alla mellan 5-19 år få undervisning i instrument eller gå på kurser inom sång, kör, dans, teater, musikal, bild & form samt musikterapi. Den 17 juni öppnar den nya digitala katalogen till höstens kurser på vallentuna.se.

Vallentuna kommun har blivit beviljade två miljoner kronor i Skapande skola-bidrag till kulturupplevelser i de kommunala skolorna.

Två miljoner till kultur för barn och unga i Vallentuna

Vallentuna satsar stort på ungas rätt till kultur. Kommunen har blivit beviljade två miljoner kronor i Skapande skola-bidrag till kulturupplevelser i de kommunala skolorna för kommande läsår. Genom Skapande skola vill vi ge alla elever chansen att inspireras och hitta nya kulturella sätt att uttrycka sig på.

Illustration av hur skolan kan komma att se ut.

Engelska skolan etablerar sig i Vallentuna

​Idag, den 17 maj 2019, har Internationella Engelska Skolan tecknat avtal med Nystad Stadsutveckling AB om att påbörja byggnation av en helt ny skola i centrala Vallentuna. Kommunstyrelsen kommer att fatta beslut i frågan den 27 maj.

Vallentuna satsar på kemikaliesmart förskola och skola

Vallentuna satsar på kemikaliesmart förskola och skola

​Kemikalier är en av Vallentuna kommuns viktigaste miljöfrågor. Vi ska fasa ut farliga ämnen och inte använda kemikalier i onödan. Kommunfullmäktige har därför fastställt en kemikalieplan.

​Vallentuna Gymnasium - Årets vinnare av Europeiska kvalitetsutmärkelsen i språk

​Vallentuna Gymnasium - Årets vinnare av Europeiska kvalitetsutmärkelsen i språk

Idag på Språklärargalan i Stockholm tog Vallentuna gymnasium emot priset som vinnare av Europeiska kvalitetsutmärkelsen i språk för sitt bidrag som bestod av projektet ”Text is an Expression of Identity”. Bidraget kommer i samband med utmärkelsen även att belönas med 33 000 kronor som kan användas för fortsatt stöd för projektet.

Rektor Mattias Lingeskog visar upp den nya skolgården från sitt fönster.

Invigning av Hjälmstaskolans nya skolgård

​Arbetet med att ta fram en ny skolgård för Hjälmstaskolan har pågått under lång tid och nu är det äntligen klart. Den nya skolgården invigs fredag 9 november kl. 10.00. Elever och föräldrar har bjudits in för att tillsammans med personal, tjänstemän och politiker klippa band. Hjälmstaskolans musikklasser står för underhållningen.

Nytt samarbete mellan Vallentuna gymnasium och Sports Club i Vallentuna

Nytt samarbete mellan Vallentuna gymnasium och Sports Club i Vallentuna

Från och med hösten 2018 får alla elever på Vallentuna gymnasium möjlighet att träna på Sports Club i Vallentuna under idrotten. Syftet med samarbetet är att öka elevernas intresse för träning och fysisk aktivitet samt höja kvaliteten på idrottsundervisningen.

​Familjer kan snart välja Engelska skolan i Vallentuna

​Familjer kan snart välja Engelska skolan i Vallentuna

Engelska skolan planerar att etablera sig i centrala Vallentuna och bygga en helt ny skola inför höstterminen 2020. En avsiktsförklaring har träffats mellan Vallentuna kommun och Internationella Engelska skolan AB tillsammans med Nystad Stadsutveckling AB.

Högsta måluppfyllelsen sedan 2011 i de kommunala grundskolorna

Högsta måluppfyllelsen sedan 2011 i de kommunala grundskolorna

​I år slutade 284 elever årskurs 9 i Vallentunas kommunala grundskolor, måluppfyllelsen var hela 83 % vilket är det högsta värdet sedan nuvarande läroplan infördes 2011. Även det genomsnittliga meritvärdet* och antal elever med behörighet till gymnasieskolan har ökat. Det totala resultatet för både de kommunala och fristående grundskolorna kommer att presenteras av Skolverket under hösten 2018.

När Mustafa Panshiri kom till Sverige hade han ingen aning om vad demokrati innebar. Nu vill han hjälpa ensamkommande ungdomar att förstå den svenska kulturen.

Demokrati som kulturkrock – Mustafa Panshiri föreläser om utanförskap

Årets folkbildare, Mustafa Panshiri, är polisen från Linköping som just nu reser runt i Sverige och föreläser om integration och utanförskap. Målet är öka kulturförståelsen och vad vi kan göra för att mötas över kulturgränser. Den 6 november kommer han till Kulturrummet i Vallentuna Kulturhus.

Silvana Imam möter Vallentuna kommuns elever

Den 26 oktober visas filmen ”Silvana- Väck mig när ni vaknat” på Tuna bio för elever i Vallentuna. Efter visningen följer ett samtal om filmen tillsammans med Silvana Imam och två av filmens regissörer.

Visa mer

Vallentuna - En växande kommun med rik historia

Vallentuna kommun är naturskönt beläget i nordöstra Storstockholm och har cirka 35 000 invånare. Inflyttningstakten är hög och kommunen utvecklas snabbt.

Vallentunas vision: "Med mod att gå före skapar vi ett Vallentuna där människor och idéer växer".

Vallentuna kommun

Tuna torg 1
186 86 Vallentuna
Sweden