Gå direkt till innehåll

Ämnen: Hälsa, sjukvård, läkemedel

Visuell bild av utformningen av den spontana indrottsanläggningen, Snapptunafältet.

Olympiaskolans invigning av Snapptunafältets spontanidrottsanläggning 6 oktober!

Äntligen var det dags för Olympiaskolans elever att få ta del av Snapptunafältets spontana idrottsanläggning, en utomhusanläggning där barn oavsett funktionsvariation kan leka och aktivera sig. Olympiaskolan är en anpassad grundskola för barn med funktionsvariation, personalen och elever har sedan projektets start varit delaktiga utformandet och slutresultatet.

Vallentuna Funkisspel bjuder in grannkommuner för att skapa rörelseglädje för fler.

Vallentuna kommun satsar på rörelseglädje för alla

I Vallentuna kommun ska alla som vill och kan ha möjlighet till rörelseglädje! Det visar sig inte minst genom Vallentunas Funkisspel som anordnas för andra året i rad. Vallentuna Funkisspelen är en friidrottstävling som vänder sig till personer som går på daglig verksamhet inom LSS i Vallentuna, Täby, Upplands Väsby och Österåker.

Socialminister Lena Hallengren och Kommittén för Kommittén för främjande av ökad fysisk aktivitet besökte Hagaskolan i Vallentuna.

Vallentunas satsningar på fysisk aktivitet uppmärksammas av regeringen

Den 15 februari besöktes Hagaskolan i Vallentuna av socialminister Lena Hallengren och Kommittén för främjande av ökad fysisk aktivitet. Enligt Kommittén är Vallentunas skolor ett gott exempel på hur man aktivt och medvetet kan arbeta för att ge förutsättningar för en god och jämlik hälsa, därför valde Kommittén att förlägga det formella överlämnandet av delrapporten i Vallentuna.

Familjevandring i Angarnssjöängens naturreservat

Hela Sveriges Friluftsdag – varje dag hela april!

Skogsbada, cykla, fågelskåda, vandra, plaska, rid eller bara sitt i solen! Just nu pågår Sveriges hittills största satsning för friluftsliv – Friluftslivets år 2021. Under parollen ”Luften är fri” arbetar över 150 organisationer tillsammans för att få fler människor att prova friluftsliv. I Vallentuna kommun kommer friluftsföreningarna arrangera friluftslivets dag varje dag hela april!

Peppare och anställda på Vallentuna kommun som värmer upp inför utmaningen i Upp och hoppa-kampanjen.

Vallentuna är en PEPPIG-kommun!

Idag samlades ett hundratal av kommunens anställda på torget i Vallentuna centrum för att peppa tillsammans för kampanjen Upp och hoppa som Generation PEP initierats. Med kampanjen uppmanas hela Sverige till mer fysisk aktivitet i vardagen och inspiration till mer rörelseglädje.

Anhöriga ska må bra hela livet

Den 24 september anordnar Vallentuna kommun tillsammans med lokala föreningar och Studieförbundet Vuxenskolan anhörigdagen Må bra hela livet i Vallentuna kulturhus. Evenemanget vänder sig främst till anhöriga och pensionärer men det är öppet för den som vill inspireras till att leva yngre längre.

Marie Winbo, anhörigkonsulent i Vallentuna kommun, vill uppmärksamma frågan kring psykisk ohälsa och barn som anhöriga.

Vallentuna lyfter frågan kring psykisk ohälsa

Barn och unga tar ofta ett stort ansvar när det finns allvarliga svårigheter i familjen. Men hur är det egentligen att växa upp i en familj med en pappa som missbrukar? Eller en mamma som mår psykiskt dåligt? Vem ser barnet? Nu lyfter socialförvaltningens anhörigstöd i samverkan med kulturförvaltningen, föreningar, Föräldradialogen och Studieförbundet Vuxenskolan frågan kring psykisk ohälsa.

Kommunstyrelsens ordförande Parisa Liljestrand besökte deltagarna för att ta del av deras tankar och åsikter kring hälsoprojektet.

Stark, sund och trygg - uppskattat hälsoprojekt i Vallentuna

I snart åtta veckor har 24 engagerade seniorer kämpat sig igenom ett antal gympass i syfte att stärka både kropp och själ. De är alla deltagare i det hälsoprojekt som i höstas startades av socialförvaltningen och Sports Club Vallentuna. Och satsningen verkar redan ha gett resultat!

Vallentuna - En växande kommun med rik historia

Vallentuna kommun är naturskönt beläget i nordöstra Storstockholm och har cirka 35 000 invånare. Inflyttningstakten är hög och kommunen utvecklas snabbt.

Vallentunas vision: "Med mod att gå före skapar vi ett Vallentuna där människor och idéer växer".

Vallentuna kommun

Tuna torg 1
186 86 Vallentuna
Sweden