Gå direkt till innehåll

Ämnen: Undervisning, lärande

Verksamheterna i fokus i nya Kommunplanen

Verksamheterna i fokus i nya Kommunplanen

Kommunfullmäktige har den 17 juni 2019 tagit beslut om Kommunplan för åren 2020-2022, det vill säga mål för verksamheterna samt hur kommuninvånarnas skattepengar ska fördelas under de kommande åren.

Vallentuna kommun har blivit beviljade två miljoner kronor i Skapande skola-bidrag till kulturupplevelser i de kommunala skolorna.

Två miljoner till kultur för barn och unga i Vallentuna

Vallentuna satsar stort på ungas rätt till kultur. Kommunen har blivit beviljade två miljoner kronor i Skapande skola-bidrag till kulturupplevelser i de kommunala skolorna för kommande läsår. Genom Skapande skola vill vi ge alla elever chansen att inspireras och hitta nya kulturella sätt att uttrycka sig på.

Illustration av hur skolan kan komma att se ut.

Engelska skolan etablerar sig i Vallentuna

​Idag, den 17 maj 2019, har Internationella Engelska Skolan tecknat avtal med Nystad Stadsutveckling AB om att påbörja byggnation av en helt ny skola i centrala Vallentuna. Kommunstyrelsen kommer att fatta beslut i frågan den 27 maj.

Nytt samarbete mellan Vallentuna gymnasium och Sports Club i Vallentuna

Nytt samarbete mellan Vallentuna gymnasium och Sports Club i Vallentuna

Från och med hösten 2018 får alla elever på Vallentuna gymnasium möjlighet att träna på Sports Club i Vallentuna under idrotten. Syftet med samarbetet är att öka elevernas intresse för träning och fysisk aktivitet samt höja kvaliteten på idrottsundervisningen.

När Mustafa Panshiri kom till Sverige hade han ingen aning om vad demokrati innebar. Nu vill han hjälpa ensamkommande ungdomar att förstå den svenska kulturen.

Demokrati som kulturkrock – Mustafa Panshiri föreläser om utanförskap

Årets folkbildare, Mustafa Panshiri, är polisen från Linköping som just nu reser runt i Sverige och föreläser om integration och utanförskap. Målet är öka kulturförståelsen och vad vi kan göra för att mötas över kulturgränser. Den 6 november kommer han till Kulturrummet i Vallentuna Kulturhus.

Nya medel till Kulturskolan Vallentuna

Nya medel till Kulturskolan Vallentuna

Kulturskolan Vallentuna har tilldelats 450 000 kr av Statens kulturråd för nya satsningar under läsåret 2017-2018. De nya medlen innebär att Kulturskolan får möjlighet att utöka och förnya sin verksamhet på flera olika sätt, i syfte att nå elever som tidigare inte hittat till Kulturskolan.

Vallentuna gästas av utbildningsgurun Richard Gerver

Vallentuna gästas av utbildningsgurun Richard Gerver

Onsdag 23 september gästas Vallentuna av Richard Gerver, en av Europas främsta talare och inspiratörer inom framtidens pedagogik och utbildning. I samband med en regional konferens om Skapande skola ger han en öppen föreläsning på Vallentuna Teater.

Pressinbjudan: Regional konferens för Skapande skola

Pressinbjudan: Regional konferens för Skapande skola

​Onsdag 23 september kommer Vallentuna att vara värd för Stockholms regions första Skapande skola-konferens. Konferensen syftar till att bygga och stärka regional samverkan mellan kommunerna och det professionella kulturlivet inom ramen för Skapande skola i Stockholmsregionen.

​​Vallentuna anordnar regional konferens inom Skapande skola

​​Vallentuna anordnar regional konferens inom Skapande skola

Vallentuna kommun har tilldelats 470.000 kr av Kulturrådet för att anordna en regional Skapande skola-konferens i slutet av september 2015. Konferensen syftar till att bygga och stärka regional samverkan mellan kommunerna och det fria kulturlivet inom ramen för Skapande skola i Stockholmsregionen.

Morgondagens beslutsfattare

Morgondagens beslutsfattare

På torsdag 21 november hålls Vallentuna Näringslivsdag för andra året i Tellushallen på Vallentuna gymnasium. Ett 60-tal utställare deltar och ett av årets teman är ung företagsamhet. 19 elever från Ekonomiprogrammets årskurs 3 på Vallentuna gymnasium deltar som UF-företagare.

Vallentuna - En växande kommun med rik historia

Vallentuna kommun är naturskönt beläget i nordöstra Storstockholm och har cirka 35 000 invånare. Inflyttningstakten är hög och kommunen utvecklas snabbt.

Vallentunas vision: "Med mod att gå före skapar vi ett Vallentuna där människor och idéer växer".

Vallentuna kommun

Tuna torg 1
186 86 Vallentuna
Sweden