Gå direkt till innehåll

Ämnen: Sociala frågor, allmänt

​Dialog om Träffpunkten

​Dialog om Träffpunkten

Som en del av Träffpunktens utveckling föreslog Alliansen i början av sommaren att integrera den centrala Träffpunkten med Vallentunas nya fritidsgård, i de nya lokalerna på Gymnasievägen 5. Förslaget sköts därefter fram då Alliansen valde att bjuda in till dialog. Nu bjuds därför ett tiotal föreningar in som idag samarbetar med Träffpunkten till dialogmöte den 10 september.

Musik, film, dans och galet mycket energi - Color Smash på Nova!

Musik, film, dans och galet mycket energi - Color Smash på Nova!

Den 8 december kommer fritidsgården Nova fyllas med musikproduktion, filmskapande, fotokurs, songwriting, dansevents och en stor konsert. Workshops på workshops kommer avlösa varandra när FreeZone och föreningen Vägen Ut Vi Unga från Jordbro kommer till Vallentuna.

Marie Winbo, anhörigkonsulent i Vallentuna kommun, vill uppmärksamma frågan kring psykisk ohälsa och barn som anhöriga.

Vallentuna lyfter frågan kring psykisk ohälsa

Barn och unga tar ofta ett stort ansvar när det finns allvarliga svårigheter i familjen. Men hur är det egentligen att växa upp i en familj med en pappa som missbrukar? Eller en mamma som mår psykiskt dåligt? Vem ser barnet? Nu lyfter socialförvaltningens anhörigstöd i samverkan med kulturförvaltningen, föreningar, Föräldradialogen och Studieförbundet Vuxenskolan frågan kring psykisk ohälsa.

Nu startar en ny omgång av hälsoprojektet för seniorer

I höstas startades ett nytt hälsoprojekt för Vallentunas seniorer som blev mycket uppskattat. Därför väljer vi nu att satsa på en ny omgång med start i mars. Hälsoprojektet är ett samarbete mellan Sports Club Vallentuna och socialförvaltningen i Vallentuna kommun. Syftet med samarbetet är att stärka hälsan hos kommunens seniorer.

Kommunstyrelsens ordförande Parisa Liljestrand besökte deltagarna för att ta del av deras tankar och åsikter kring hälsoprojektet.

Stark, sund och trygg - uppskattat hälsoprojekt i Vallentuna

I snart åtta veckor har 24 engagerade seniorer kämpat sig igenom ett antal gympass i syfte att stärka både kropp och själ. De är alla deltagare i det hälsoprojekt som i höstas startades av socialförvaltningen och Sports Club Vallentuna. Och satsningen verkar redan ha gett resultat!

Pressinbjudan: Inspiration till integration

Pressinbjudan: Inspiration till integration

Temadagen ”Inspiration till integration” äger rum lördag 19 november i Vallentuna Teater och Traversen. Scenprogrammet är uppdelat i två delar och består av bland annat inspirationsföreläsning med Kodjo Akolor som är programledare för P3 Morgonpasset och uppvuxen i Vallentuna, samtal med nyanlända till kommunen, gospelkör, slagverksensemble med mera. I Traversen finns hela dagen ett 20-tal förenin

Vallentuna - En växande kommun med rik historia

Vallentuna kommun är naturskönt beläget i nordöstra Storstockholm och har cirka 35 000 invånare. Inflyttningstakten är hög och kommunen utvecklas snabbt.

Vallentunas vision: "Med mod att gå före skapar vi ett Vallentuna där människor och idéer växer".

Vallentuna kommun

Tuna torg 1
186 86 Vallentuna
Sweden