Gå direkt till innehåll

Ämnen: PR, kommunikation

Anne-Marie Kraft Karlsson, ordförande för Vallentuna Rödakorskrets (till vänster), och Anita Björkvall Stribeck, kassör (till höger).

Kupan är kommunens miljöstipendiat 2019

​Röda korset i Vallentuna är kommunens miljöstipendiat 2019. Röda korset och deras second hand-butik Kupan är en föregångare i arbetet med cirkulär ekonomi, där avfall är en resurs. Kupan inspirerar och underlättar återbruk för kommuninvånarna så att saker får ny nytta samtidigt som vi hushållar med jordens resurser.

Gästgiveriet förbereder uteserveringen

Stötta Vallentunas lokala näringsliv

​Stora delar av näringslivet har det svårt i dessa oroliga tider. Vallentuna kommun tar detta på största allvar och arbetar intensivt med att ta fram åtgärder för att underlätta situationen. Vid sidan av detta riktar vi en uppmaning till alla vallentunabor – det är viktigare än någonsin att stödja det lokala näringslivet.

Peppare och anställda på Vallentuna kommun som värmer upp inför utmaningen i Upp och hoppa-kampanjen.

Vallentuna är en PEPPIG-kommun!

Idag samlades ett hundratal av kommunens anställda på torget i Vallentuna centrum för att peppa tillsammans för kampanjen Upp och hoppa som Generation PEP initierats. Med kampanjen uppmanas hela Sverige till mer fysisk aktivitet i vardagen och inspiration till mer rörelseglädje.

Vallentunas kvarn invigs - vingpaketet är unikt i Sverige och världen!

Vallentunas kvarn invigs - vingpaketet är unikt i Sverige och världen!

Vallentunas landmärke, Väsby kvarn, totalförstördes i en anlagd brand 2008. Den har nu återuppstått med hjälp av nya tekniska lösningar och donationer från kommunen, näringslivet och ideella krafter. Detta firas på invigningen den 19 maj tillsammans med alla som bidragit. Hela Vallentuna bjuds in till en egen ”Kvarnens dag” med musik, dans, aktiviteter för barn i Kvarnens historiska anda.

Vallentuna - En växande kommun med rik historia

Vallentuna kommun är naturskönt beläget i nordöstra Storstockholm och har cirka 35 000 invånare. Inflyttningstakten är hög och kommunen utvecklas snabbt.

Vallentunas vision: "Med mod att gå före skapar vi ett Vallentuna där människor och idéer växer".

Vallentuna kommun

Tuna torg 1
186 86 Vallentuna
Sweden