Gå direkt till innehåll

Regioner: Skåne

1 miljon till Vallentunas Skapande skola

1 miljon till Vallentunas Skapande skola

Vallentuna kommun har sökt och tilldelats medel från Kulturrådet för Skapande skola även i år. För läsåret 2014/2015 kom besked häromdagen om 1 miljon kronor. Den årliga redovisningen pekar på att Vallentuna valt en modell som fungerar. Vallentuna-modellen i Skapande skola bygger på lokal förankring. Barn och ungas rätt till kultur står i centrum och skolan äger projektet.

Succé för biblioteken i Vallentuna

Succé för biblioteken i Vallentuna

Biblioteken i Vallentuna har ökat sin utlåning rejält och slagit lånerekord under 2013. Utlåningen av olika medier har ökat med 20%, alltså tvärtemot den nedåtgående trenden runt om i landet.

Verksamhetsbaserad arkivredovisning i mål

Verksamhetsbaserad arkivredovisning i mål

Från och med årsskiftet 2014 inför Vallentuna kommun verksamhetsbaserad arkivredovisning. Verksamhetsbaserad arkivredovisning är anpassad för modern administration, där information produceras digitalt i allt större utsträckning.

Trafikplats Vallentuna pressmottagning

Trafikplats Vallentuna pressmottagning

Med anledning av att den nya trafikplatsen i Vallentuna nu är färdig, håller Trafikverket en pressmottagning tisdagen den 3 december kl. 10.30 i Vallentuna.

Framgångsrik Näringslivsdag i Vallentuna

Framgångsrik Näringslivsdag i Vallentuna

Närmare 500 deltagare och besökare samlades i Tellushallen på Vallentuna gymnasium på torsdagen 21 november. Sorlet stod högt i tak. Nya kontakter och affärsidéer utvecklades i möten på utställartorget. Ett 10-tal inbjudna talare beskrev från scenen hur ett framgångsrikt företagande och ledarskap utvecklas.

Morgondagens beslutsfattare

Morgondagens beslutsfattare

På torsdag 21 november hålls Vallentuna Näringslivsdag för andra året i Tellushallen på Vallentuna gymnasium. Ett 60-tal utställare deltar och ett av årets teman är ung företagsamhet. 19 elever från Ekonomiprogrammets årskurs 3 på Vallentuna gymnasium deltar som UF-företagare.

Svenska hjältar gästar Vallentuna

Svenska hjältar gästar Vallentuna

Svenska hjältars skolturné gästar Vallentuna Teater måndagen den 11 november 2013. Vallentunas elever i årskurs 9 står på tur att besvara frågan: Vad är mod?

Vallentuna satsar på ungdomar

Från 1 november har ungdomar i Vallentuna kommun en ny möjlighet att få råd och stöd i sitt jobbsökande. Kommunstyrelsen fattade beslut om det nya arbetsmarknadsprojektet vid Kommunstyrelsens möte den 7 oktober.

Vallentuna - En växande kommun med rik historia

Vallentuna kommun är naturskönt beläget i nordöstra Storstockholm och har cirka 35 000 invånare. Inflyttningstakten är hög och kommunen utvecklas snabbt.

Vallentunas vision: "Med mod att gå före skapar vi ett Vallentuna där människor och idéer växer".

Vallentuna kommun

Tuna torg 1
186 86 Vallentuna
Sweden