Gå direkt till innehåll
På bilden visas en grafisk illustration över Snapptunafältet. Bild: X2 Architects
På bilden visas en grafisk illustration över Snapptunafältet. Bild: X2 Architects

Pressmeddelande -

Invigning av Snapptunafältets spontanidrottsanläggning 17 september!

Snapptunafältet ska bli en plats som välkomnar och lockar till hälsa och rörelse för alla användare, oavsett ålder, kön eller funktionsvariation. Över 400 engagerade Vallentunabor har bidragit med sina idéer och tankar för att forma platsen till något unikt och nu är det dags för invigning av spontanidrottsanläggningen – söndagen den 17 september 2023 kl. 14.00–16.00.

Risktagande lek – att utforska och upptäcka

Snapptunafältets spontanidrottsanläggning är Sveriges första utomhusanläggning grundad på principerna om Riskful Play och Physical Literacy. Dessa begrepp bygger på risktagande lek, som uppmuntrar till att utforska och upptäcka och på sikt även stärka den fysiska kompetensen, självförtroendet samt motivationen att röra på sig.

– Vi har arbetat intensivt för att göra Snapptunafältet till landets första utomhusanläggning utifrån Riskful Play och Physical Literacy. Målet är att skapa en inkluderande plats där alla, oavsett ålder och bakgrund, kan utmanas samt få njuta av hälsa och rörelse, säger Ahmed Al-Breihi, Vallentuna kommuns projektledare för Riskful Play.

Den nyskapande anläggningen erbjuder en rad spännande funktioner i form av bland annat rullbana, hinderbana, scen med ljudanläggning, upplevelsestig och studsmattor.

Användarnas behov och önskemål

I samverkan med Riskful Play-projektet har Vallentuna kommun utvecklat anläggningen med fokus på användarnas behov och önskemål, istället för standardiserade lösningar. Det är en plats som ger exempel på framtidens aktivitetsanläggningar för lek och spontanidrott.

Ylva Mozis (L), ordförande i fritidsnämnden, ser fram emot att anläggningen invigs:

– Det här är en riktigt imponerande anläggning. Det är en unik plats som välkomnar alla och uppmuntrar till rörelse, spontanitet och kreativitet. Jag tror och hoppas att det kommer att vara många kickbikes, rullstolar, fötter och händer i rörelse här framöver och att det är en plats vi Vallentunabor kan vara stolta över.

Kom och fira med oss på invigningen söndagen den 17 september 2023 kl. 14.00–16.00. Det blir en invigningsceremoni med imponerande uppvisningar och möjlighet att prova på olika aktiviteter med instruktörer på plats.

Varmt välkommen till en dag full av glädje, rörelse och gemenskap!

Notis: Riskful Play är en satsning i samverkan med Vallentuna kommun, Arvsfonden, Korpen och Riksidrottsförbundet. Satsningen startade 2019.

Ämnen

Regioner


Vallentuna kommun är naturskönt beläget i nordöstra Storstockholm och har cirka 33 000 invånare. Inflyttningstakten är hög och kommunen utvecklas snabbt.

Vallentunas vision: "Med mod att gå före skapar vi ett Vallentuna där människor och idéer växer".

Kontakter

Petri Peltonen

Petri Peltonen

Förvaltningschef fritidsförvaltningen och kulturförvaltningen 08-587 853 32
Ylva Mozis

Ylva Mozis

Ordförande i fritidsnämnden i Vallentuna 072-700 05 51
Ahmed Al-Breihi

Ahmed Al-Breihi

Utvecklingsledare 072-571 67 17

Relaterat innehåll

Vallentuna - En växande kommun med rik historia

Vallentuna kommun är naturskönt beläget i nordöstra Storstockholm och har cirka 35 000 invånare. Inflyttningstakten är hög och kommunen utvecklas snabbt.

Vallentunas vision: "Med mod att gå före skapar vi ett Vallentuna där människor och idéer växer".

Vallentuna kommun

Tuna torg 1
186 86 Vallentuna
Sweden