Gå direkt till innehåll
Dags för första spadtaget i friluftsstadsdelen Kristineberg

Pressmeddelande -

Dags för första spadtaget i friluftsstadsdelen Kristineberg

Nu är det dags för kommunens stora stadbyggnadsprojekt Kristineberg att ta fart. Torsdagen 2 juni kl 17.00 är allmänheten inbjuden till att vara med i festligheterna kring det första spadtaget. Tjänstepersoner kommer att vara på plats och berätta om planeringen och genomförandet av utvecklingsområdet som kommer att bli Vallentunas nya hållbara friluftsstadsdel. Kommunstyrelsens ordförande Parisa Liljestrand tar första spadtaget följt av tal och förtäring.

– Jag har så sett fram emot den här dagen då vi startar igång med Vallentunas nya friluftsstadsdel, och det är roligt att få göra det fysiskt på plats tillsammans med Vallentunaborna, säger Parisa Liljestrand, kommunstyrelsens ordförande. Detta blir en stor utveckling för Vallentuna kommun och en plats för nya bostäder som är en del av vårt åtagande i Sverigeförhandlingen för att få Roslagsbanan till City.

De närmsta åren kommer arbetet fokusera på att bygga ut vägar och annan infrastruktur och detta innebär att de första Kristinebergsborna kan flytta in ett par år senare.

För att delta i festligheterna:

Datum: Torsdag 2 juni

Plats: Hemvärnsstugan, Högdalavägen 6, 186 40 Vallentuna

Tid: 17.00-18.30

Ta gärna promenad eller en cykeltur upp till Hemvärnsstugan då det är begränsat med parkeringsplatser.

Om Kristineberg

Den första etappen i Kristineberg som ligger längst norrut i området, närmast centrum, innehåller cirka 800 bostäder både lägenheter och småhus samt lekplats, förskola, torg, parkområden med en dagvattendam och mycket bevarad natur.

Kristineberg ska bli en föregångare i Vallentuna ur ett miljö- och hållbarhetsperspektiv och inspirera andra stadsbyggnadsprojekt. Stora delar av områdets vackra hällmarker kommer att bevaras enligt Kristinebergs omfattande miljöprogram.

Kristinebergprojektet är tänkt att tillgängliggöra och öka möjligheten för friluftsliv i området och i omgivande natur med bland annat den närliggande Gävsjödalen och Roslagsleden.

Den nya stadsdelen ligger i anslutning till centrala Vallentuna, mellan Påtåker och Bällsta. Stadsdelen är ett av Vallentunas större utvecklingsområden. När hela området är utbyggt kommer det att rymma cirka 1800 bostäder, skolor, torg och lekplatser.

Bostäderna är en del av kommunens åtagande i Sverigeförhandlingen för att Roslagsbanan ska dras in hela vägen till Stockholm central.

Följ utvecklingen när Vallentuna växer på vallentuna.se!

Ämnen

Regioner


Vallentuna kommun är naturskönt beläget i nordöstra Storstockholm och har cirka 33 000 invånare. Inflyttningstakten är hög och kommunen utvecklas snabbt.

Vallentunas vision: "Med mod att gå före skapar vi ett Vallentuna där människor och idéer växer".

Kontakter

Kontaktcenter

Kontaktcenter

Presskontakt 08-587 850 00
Johanna Harling

Johanna Harling

Presskontakt kommunikations- och kontaktcenterchef 08-587 848 59

Vallentuna - En växande kommun med rik historia

Vallentuna kommun är naturskönt beläget i nordöstra Storstockholm och har cirka 35 000 invånare. Inflyttningstakten är hög och kommunen utvecklas snabbt.

Vallentunas vision: "Med mod att gå före skapar vi ett Vallentuna där människor och idéer växer".

Vallentuna kommun
Tuna torg 1
186 86 Vallentuna
Sweden