Gå direkt till innehåll

Nyhet -

NOVA Ungdomens hus stängt i en vecka

Under kommande vecka, 9-15 april, kommer NOVA Ungdomens hus att vara stängt.

Fritiden har stor betydelse för alla i samhället. Den kan bidra till rekreation och stärka vårt psykiska och fysiska välmående, möjliggöra vidareutveckling och inlärning av nya färdigheter och underlätta social samvaro. Framförallt är ungas fritid extra viktig.

Vallentuna kommuns fritidsgårdar finns till för att vara trygga miljöer för sammanhang där ungdomar kan utvecklas och växa. Idag, den 9 april, bedömer fritidsförvaltningen att NOVA Ungdomens hus inte kan erbjuda detta. Därför stänger verksamheten i en vecka för att utvärdera, analysera och omvärldsbevaka. Måndagen den 16 april öppnar verksamheten igen.

– Vi kommer nu lägga fokus på att stärka upp rutiner samt utveckla samarbetet både i och utanför organisationen. Vi behöver tillsammans diskutera och komma fram till hur vi blir så bra som möjligt och hur samarbetet med exempelvis socialtjänst, polis och andra ska gå till. Det är ungdomarna som är de absolut viktigaste och om vi inte kan vara säkra på att vår verksamhet är schysst, ja då måste vi göra något åt det, säger Torsten Tummen Scott som är chef för Ung fritid.

Club Cosmos kommer vara öppet precis som vanligt.

Ämnen

Regioner

Kontakter

Torsten Tummen Scott

Chef för ungdomsenheten Ungdomsenheten 0858785165

Vallentuna - En växande kommun med rik historia

Vallentuna kommun är naturskönt beläget i nordöstra Storstockholm och har cirka 35 000 invånare. Inflyttningstakten är hög och kommunen utvecklas snabbt.

Vallentunas vision: "Med mod att gå före skapar vi ett Vallentuna där människor och idéer växer".

Vallentuna kommun
Tuna torg 1
186 86 Vallentuna
Sweden