Gå direkt till innehåll
Vi gratulerar Sveaviken Bostad till utökning i Vallentuna centrum

Pressmeddelande -

Vi gratulerar Sveaviken Bostad till utökning i Vallentuna centrum

Vi gratulerar Sveaviken Bostad som ny ägare till Vallentuna-Rickeby 1:149. Sveaviken bostad är redan en viktig aktör genom den markanvisning de erhållit för Gamla polishuset, en tomt som ligger på andra sidan Allévägen från fastigheten de nu förvärvar. Genom förvärvet utökar Sveaviken sin närvaro i centrala Vallentuna.

- Vi har genom hela projektet haft ett gott samarbete, både med Sveaviken avseende Gamla Polishuset och tidigare ägaren till Vallentuna-Rickeby 1:149 så det är glädjande att se Sveaviken som ny ägare nu när fastigheten säljs, säger Aina Larsson, projektledare på Vallentuna kommun.

Projektet Gamla polishuset är en del i kommunens satsning på bostadsbyggande och näringslivsverksamhet. Vallentuna fortsätter att växa och utvecklar området kring Vallentuna station till en kärna med starka småstadskvaliteter. Sveaviken vann markanvisningen på gamla polishuset efter en omfattande medborgardialog där en omröstning genomfördes bland invånarna.

I samband med utbyggnaden av bostäderna kommer trottoaren att breddas och platsens funktion som entré till centrum stärkas. 

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner


Vallentuna kommun är naturskönt beläget i nordöstra Storstockholm och har cirka 33 000 invånare. Inflyttningstakten är hög och kommunen utvecklas snabbt.

Vallentunas vision: "Med mod att gå före skapar vi ett Vallentuna där människor och idéer växer".

Kontakter

Kontaktcenter

Kontaktcenter

Presskontakt 08-587 850 00
Johanna Harling

Johanna Harling

Presskontakt kommunikations- och kontaktcenterchef 08-587 848 59

Vallentuna - En växande kommun med rik historia

Vallentuna kommun är naturskönt beläget i nordöstra Storstockholm och har cirka 35 000 invånare. Inflyttningstakten är hög och kommunen utvecklas snabbt.

Vallentunas vision: "Med mod att gå före skapar vi ett Vallentuna där människor och idéer växer".

Vallentuna kommun
Tuna torg 1
186 86 Vallentuna
Sweden