Gå direkt till innehåll
Ett jourhem ska kunna erbjuda den trygghet som de biologiska föräldrarna inte kan ge.
Ett jourhem ska kunna erbjuda den trygghet som de biologiska föräldrarna inte kan ge.

Pressmeddelande -

Vallentuna kommun söker ett nytt kontrakterat jourhem

För att stärka barn och ungas möjlighet till en trygg och stabil uppväxt, söker Vallentuna kommun ett nytt kontrakterat jourhem. Som jourhem har man möjlighet att öppna sitt hem vid både akuta och mer planerade jourhemsplaceringar.

– Att vara ett kontraktretat jourhem innebär att vara flexibel och med kort varsel kunna ta emot barn som behöver den omsorg som de biologiska föräldrarna inte kan ge. Det kan handla om kortare men också längre perioder. Vi strävar alltid efter att barn ska kunna återförenas med sina biologiska föräldrar, men det kan också bli så att barnet flyttar till ett familjehem efter en tid i jourhem, berättar Jessica Gjertz, gruppchef för placeringsgruppen på Vallentuna kommun.

För att vara ett kontrakterat jourhem är det viktigt att det finns plats, tid och tålamod för de barn som kommer. Samtidigt ska relationen med barnens biologiska föräldrar fungera. Genom regelbunden kontakt med socialtjänsten står barnets bästa alltid i fokus. Som kontrakterat jourhem blir man anställd av Vallentuna kommun för att tillfälligt kunna ta emot barn som akut behöver bo någon annanstans än hos sina föräldrar.

Positiva erfarenheter som jourhem 

Hur det är att vara kontrakterat jourhem vet Anette Magnusson. Med erfarenhet som familjehem i mer än 30 år har hon många positiva erfarenheter av hur hennes omsorg har gett effekt. Läs gärna mer om hennes erfarenheter här: https://www.vallentuna.se/omsorg-och-hjalp/nyheter/anette-har-oppnat-sitt-hem-for-andras-barn/

För mer information, kontakta
Jessica Gjertz, Gruppchef för placeringsgruppen på Vallentuna kommun
Telefon: 08-58784901
E-post: jessica.gjertz@vallentuna.se

Sofie Friman, Familjehemssekreterare på Vallentuna kommun
Telefon: 08-58785459
E-post: sofie.friman@vallentuna.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Vallentuna kommun är naturskönt beläget i nordöstra Storstockholm och har cirka 33 000 invånare. Inflyttningstakten är hög och kommunen utvecklas snabbt.

Vallentunas vision: "Med mod att gå före skapar vi ett Vallentuna där människor och idéer växer".

Kontakter

Kontaktcenter

Kontaktcenter

Presskontakt 08-587 850 00
Johanna Harling

Johanna Harling

Presskontakt kommunikations- och kontaktcenterchef 08-587 848 59

Vallentuna - En växande kommun med rik historia

Vallentuna kommun är naturskönt beläget i nordöstra Storstockholm och har cirka 35 000 invånare. Inflyttningstakten är hög och kommunen utvecklas snabbt.

Vallentunas vision: "Med mod att gå före skapar vi ett Vallentuna där människor och idéer växer".

Vallentuna kommun
Tuna torg 1
186 86 Vallentuna
Sweden