Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Välkommen till en helt ny sommarsatsning – konstFORM 2024

Med start den 15 juni kan du ta del av workshops, konstpromenader, Artotek och sagostunder när konstFORM 2024 intar Vallentuna Kulturhus. Passa samtidigt på att ta del av nya konstverk av kreatörerna Bea Szenfeld och Tonje Halvorsen utomhus och inomhus samt deras gemensamma utställning Contemporary Craft.

Sommaren 2024 kommer att lysa upp Vallentuna Kulturhus med en explosion av kreativitet när konstFORM intar scenen. Med en blandning av konstnärliga uttryck, workshops, flertalet utställningar, sagostunder och guidade visningar, erbjuder detta evenemang kulturhusets besökare att fördjupa sig i kreativitetens värld, både utomhus och inomhus.

Under hela sommaren kommer du som besökare att kunna utforska nya konstverk av de framstående kreatörerna Bea Szenfeld och Tonje Halvorsen i utställningen Contemporary Craft. Genom att låta den skapande processen ta tid och kraft utforskar Szenfeld och Halvorsen gränserna för mode, konst och design genom materialen papper och säkerhetsnålar. Deras innovativa tillvägagångssätt betonar det handgjorda och samtida, vilket skapar djupare kopplingar till både materialitet och det konstnärliga uttrycket.

– För många år sen letade jag efter ett annat uttryck när det gäller mode. Jag ville synliggöra hur plagg är designade och undersöka var gränsen går för mode och konst. Jag testade olika material för att se om man kan skapa nya silhuetter, provade papper och blev helt såld, säger konstnären Bea Szenfeld.

Utställningen kommer att omfatta ett tiotal kreationer och två helt nyskapade platsspecifika verk för Vallentuna Kulturhus inne- och utemiljöer.

– Det är så spännande att för första gången göra ett verk utomhus, men ganska läskigt också. Det kommer verkligen med nya utmaningar i och med att det är fler nya aspekter att ha i åtanke såsom väder, vind och naturligt ljus, säger konstnären Tonje Halvorsen.

konstFORM 2024 är mer än bara en utställning – det är en interaktiv kulturupplevelse för alla åldrar. Genom att delta i kreativa workshops, konstpromenader, pyssel och sagostunder kan besökarna själva utforska sin egen kreativitet. För de som vill ta med sig konstnärlig inspiration hem finns möjligheten att låna konst från bibliotekets sommaröppna artotek med bibliotekskortet.

– ­Det nya projektet konstFORM är ett bra exempel på hur vi kan utnyttja vårt fina Kulturhus och dess närhet till verkligt inspirerande satsningar för kreativa uttryck i konst, design och hantverk säger Lars Vargö, kulturnämndens ordförande i Vallentuna.

  konstFORM 2024 invigs den 15 juni 2024 i Vallentuna Kulturhus, kl. 12.45 och pågår hela sommaren fram till den 15 september 2024.

  Läs om hela programmet på www.vallentuna.se/konstform

  För mer information kontakta:
  Malin Carlsson (konsthandläggare), malin.carlsson@vallentuna.se

  Annie Jensen (kultursamordnare), annie.jensen@vallentuna.se

  Fotograf till bilderna: Ea Czyz och Olov ”Sotarn” Tegby Frisk.

  Relaterade länkar

  Ämnen

  Kategorier

  Regioner


  Vallentuna kommun är naturskönt beläget i nordöstra Storstockholm och har cirka 35 000 invånare. Inflyttningstakten är hög och kommunen utvecklas snabbt.

  Vallentunas vision: "Med mod att gå före skapar vi ett Vallentuna där människor och idéer växer".

  Kontakter

  Kontaktcenter

  Kontaktcenter

  Presskontakt 08-587 850 00
  Johanna Harling

  Johanna Harling

  Presskontakt kommunikations- och kontaktcenterchef 08-587 848 59

  Vallentuna - En växande kommun med rik historia

  Vallentuna kommun är naturskönt beläget i nordöstra Storstockholm och har cirka 35 000 invånare. Inflyttningstakten är hög och kommunen utvecklas snabbt.

  Vallentunas vision: "Med mod att gå före skapar vi ett Vallentuna där människor och idéer växer".

  Vallentuna kommun
  Tuna torg 1
  186 86 Vallentuna
  Sweden