Gå direkt till innehåll
Vallentuna returpark
Vallentuna returpark

Pressmeddelande -

Välkommen på invigning av Vallentuna returpark lördagen den 1 oktober

Anläggningen, som är ett samarbete mellan Vallentuna kommun och SÖRAB, står nu äntligen klar för att invigas tillsammans med Vallentunaborna. Parisa Liljestrand (M), kommunstyrelsens ordförande i Vallentuna och styrelseordförande för SÖRAB, och SÖRAB:s ordförande håller tal. Under dagen erbjuds guidade turer av den nya anläggningen och möjlighet att ställa frågor till SÖRAB:s personal.

Nya Vallentuna returpark fungerar som en återvinningscentral med större fokus på återbruk och återvinning. Mer personal ska hjälpa kunderna så att det blir lätt att göra rätt. Det goda läget på Lindholmsvägen 2, vid ST1-macken i centrala Vallentuna, innebär dessutom att det är möjligt att besöka anläggningen med både cykel, bil och kollektivtrafik.

Vallentuna returpark invigs lördagen den 1 oktober kl. 11–15. Parisa Liljestrand och SÖRAB:s ordförande håller tal kl. 11.30.

– Jag har sett fram emot den här dagen då Vallentunaborna ska få en återvinningsmöjlighet centralt i Vallentuna. Det kommer att underlätta vardagen för många och arbeta för våra kommunmål när det gäller miljö och hållbarhet, säger Parisa Liljestrand.

SÖRAB bjuder på korv, tipspromenad och fiskdamm för barnen. Passa på att gå en guidad rundtur med personal från SÖRAB och beskåda de speciella konstverken, skapade av återbrukade material, och lär dig i lugn och ro hur anläggningen fungerar där flertalet nyheter finns.

Inte bara lämna – utan också hämta

Skillnaden mellan en traditionell återvinningscentral och en returpark är att här välkomnas besökarna av personal som hjälper till att sortera ut det viktigaste först – miljöfarligt avfall och det som kan återbrukas och få nytt liv. Här i Vallentuna samarbetar SÖRAB med Lindra Second Hand.

En nyhet på returparken är Returchansen. Här finns saker som är värda en andra chans istället för att de ska bli avfall. Så kika gärna här innan du köper nytt och var med och förebygg avfall!

På Vallentuna returpark kommer också det nya nordiska skyltprogrammet att användas. Symboler och färger i kombination med text kommer göra det enklare att sortera rätt.

– Det känns mycket roligt att kunna öppna ännu en returpark i regionen. Returparkskonceptet ligger väl i linje med SÖRAB:s vision – ”vi får jordens resurser att räcka längre”. På returparken sätter vi fokus på återbruk och hoppas kunna få fler grejer att leva lite längre, säger Johan Lausing, VD SÖRAB.

Ställ bilen hemma den 1 oktober

Returparken öppnar på riktigt för återbruk och återvinning söndagen den 2 oktober, alltså dagen efter invigningsdagen. Under invigningen promenerar vi i stället runt i området tillsammans med personal från SÖRAB som berättar om anläggningen och alla nyheter.

Inga bilar kommer att kunna komma in på området. Bästa sättet att besöka returparken är till fots eller med buss. Bilparkering finns vid Vallentuna IP i mån av plats. Söndagen den 2 oktober kl. 09.00 öppnar returparken för återbruk och återvinning.

Program lördag den 1 oktober

11.00 Grindarna öppnar och SÖRAB bjuder på korv under hela dagen. Tipspromenad för alla med chans att vinna biobiljetter. Fiskdamm för barnen.

11.30 På scenen

  • Johan Lausing, VD SÖRAB, hälsar alla välkomna
  • Invigningstal av Parisa Liljestrand, kommunstyrelsens ordförande, Vallentuna kommun
  • Johan Lausing, VD SÖRAB, och Ann Wahlström, miljöstrateg Vallentuna kommun, samtalar om Returparken

12.00 Första rundturen med samling vid Hästen vid infarten. Rundturer fortsätter varje halvtimme.

14.30 Sista rundturen

15.00 Slut

Läs mer om evenemanget på upplevvallentuna.se

Kontaktperson

Beatrice Tjärnhell, kommunikationschef SÖRAB
tfn: 08-505 804 05
e-post: beatrice.tjarnhell@sorab.se

Ämnen

Regioner


Vallentuna kommun är naturskönt beläget i nordöstra Storstockholm och har cirka 33 000 invånare. Inflyttningstakten är hög och kommunen utvecklas snabbt.

Vallentunas vision: "Med mod att gå före skapar vi ett Vallentuna där människor och idéer växer".

Kontakter

Kontaktcenter

Kontaktcenter

Presskontakt 08-587 850 00
Johanna Harling

Johanna Harling

Presskontakt kommunikations- och kontaktcenterchef 08-587 848 59

Vallentuna - En växande kommun med rik historia

Vallentuna kommun är naturskönt beläget i nordöstra Storstockholm och har cirka 35 000 invånare. Inflyttningstakten är hög och kommunen utvecklas snabbt.

Vallentunas vision: "Med mod att gå före skapar vi ett Vallentuna där människor och idéer växer".

Vallentuna kommun
Tuna torg 1
186 86 Vallentuna
Sweden