Gå direkt till innehåll
Reggaebandet Stures Dansorkester
Reggaebandet Stures Dansorkester

Pressmeddelande -

Ung kulturnatt

Fredagen den 1 oktober 2021 bjuder Vallentuna kommun in ungdomar och unga vuxna, 15-21 år, till ett nytt kulturevenemang med bland annat liveband, dans och scenframträdanden i form av spoken word. Platsen är Vallentuna Teater, Traversen och fritidsgården Mega på Gymnasievägen 4-5.

Kulturnatten, som genomförs fredagen den 1 oktober kl. 19-24, är en ny satsning för att nå äldre ungdomar och unga vuxna i åldrarna 15-21 år. Evenemanget består av ett antal programpunkter som upprepas flera gånger under kvällen, vilket gör det möjligt för fler ungdomar att ta del av utbudet. Programmet innehåller musik, dans, spoken word och två biofilmer.

– Det ska vara enkelt för ungdomarna att komma förbi och uppleva just det som de är intresserade av. Men förhoppningen är även att många ska inspireras av något de kanske inte kände till sen tidigare och att de gärna vill vara med och påverka kommande kulturnätter, säger Vesna Stanisic, kulturproducent.

Reggaebandet Stures Dansorkester står för livemusiken på scenen i Traversen i gymnasiet. Bandet består av medlemmar från Sveriges absoluta musiker-elit inom reggae, ska och soul, och har mejslat fram ett sound med influenser från flera olika musikstilar. Det blir svängigt och dansant och bandets musik framförs alltid med värme, energi och nerv.

– Vi vill skapa en plats i Vallentuna där de äldre ungdomarna och unga vuxna har tillgång till ett gemensamt utrymme på fritiden. Där de tillsammans kan få uttrycka sig inom olika genrer, säger Sara Karlsson, fritidsledare på fritidsgården Mega.

Ung kulturnatt är ett samarbete mellan fritidsförvaltningens och kulturförvaltningens enheter och målet med evenemanget är att etablera en mötesplats för ungdomar och unga vuxna i kommunen och därmed skapa ett rikare och mer demokratiskt kulturliv även för den målgruppen.

Program:

  • 19.00 Stures Dansorkester spelar i Traversen
  • 19.30 Bio i Vallentuna Teater: Inception Zifa och Kabara dans- och musiksession i danssalen
  • 19.45 Spoken word på scenen i Traversen
  • 20.15 Stures Dansorkester spelar i Traversen
  • 20.30 Zifa och Kabara dans- och musiksession inne på Mega
  • 21.00 Spoken word på scenen i Traversen
  • 21.30 Stures Dansorkester spelar i Traversen Zifa och Kabara dans- och musiksession i danssalen
  • 22.00 Bio i Vallentuna Teater: Monster Hunter
  • 22.15 Spoken word på scenen i Traversen
  • 22.30 Zifa och Kabara dans- och musiksession på Mega
  • 22.45 Stures Dansorkester spelar i Traversen

Ämnen

Kategorier

Regioner


Vallentuna kommun är naturskönt beläget i nordöstra Storstockholm och har cirka 33 000 invånare. Inflyttningstakten är hög och kommunen utvecklas snabbt.

Vallentunas vision: "Med mod att gå före skapar vi ett Vallentuna där människor och idéer växer".

Kontakter

Vesna Stanisic

Kulturproducent 08-587 853 61

Vallentuna - En växande kommun med rik historia

Vallentuna kommun är naturskönt beläget i nordöstra Storstockholm och har cirka 35 000 invånare. Inflyttningstakten är hög och kommunen utvecklas snabbt.

Vallentunas vision: "Med mod att gå före skapar vi ett Vallentuna där människor och idéer växer".

Vallentuna kommun
Tuna torg 1
186 86 Vallentuna
Sweden