Gå direkt till innehåll
Nytt kulturhus i Vallentuna!

Pressmeddelande -

Nytt kulturhus i Vallentuna!

Den 17 november invigs Vallentuna Kulturhus och Bibliotek. Ett hus utan trösklar som bubblar och sprudlar av liv.

Fem år har gått sedan politikerna beslutade att bygga ett nytt kulturhus och bibliotek i Vallentuna centrum. Nu är det färdigt och Vallentuna har fått ett nytt landmärke.
- Det är fantastiskt att se hur fint det har blivit. Genom att satsa på kulturen, satsar vi på hela kommunens utveckling, säger Örjan Lid (M), kommunstyrelsens ordförande.  

Arkitektoniskt sticker huset ut. Det är ritat av Lars Gauffin på Nyréns Arkitekter, och husets utformning leker med gränsen mellan inomhus och utomhus.  Men det verkliga hjärtat i huset är verksamheten. Här finns något för alla oavsett om man söker fart och fläkt, eller lugn och ro. Det finns fem scener i huset, varav en utomhusscen. Det finns också utställningslokaler, en konstkub och en kreativ verkstad.
– Det blir Vallentunas nya vardagsrum. Här ska man kunna upptäcka nya saker och skapa själv. Lika viktigt är att bara kunna vara. Läsa en tidning, ta en kopp kaffe eller lyssna på musik, säger Pernilla Järveroth, kulturchef.

Kulturhuset och biblioteket är en spännande mötesplats för både unga och gamla Vallentunabor. Dessutom är det en naturlig samlingsplats för många lokala föreningar.
- Vallentuna är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Människor vill flytta hit för att det är ett bra ställe att bo på. Vi har naturen inpå knuten, och huvudstaden alldeles nära. Med det nya kulturhuset får vi dessutom ett ännu rikare kulturliv, säger Örjan Lid.

PS. Missa inte invigningsveckan som startar lördagen den 17 november. Då kommer bland annat Helen Sjöholm och gör ett unikt framträdande tillsammans med en barnkör från Vallentuna Kulturskola. Mer information finns på www.vallentuna.se/kulturhuset.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Vallentuna kommun är naturskönt beläget i nordöstra Storstockholm och har drygt 31 000 invånare. Inflyttningstakten är hög och kommunen utvecklas snabbt.

Kontakter

Kontaktcenter

Kontaktcenter

Presskontakt 08-587 850 00
Johanna Harling

Johanna Harling

Presskontakt kommunikations- och kontaktcenterchef 08-587 848 59

Relaterat innehåll

Relaterade event

Vallentuna - En växande kommun med rik historia

Vallentuna kommun är naturskönt beläget i nordöstra Storstockholm och har cirka 35 000 invånare. Inflyttningstakten är hög och kommunen utvecklas snabbt.

Vallentunas vision: "Med mod att gå före skapar vi ett Vallentuna där människor och idéer växer".

Vallentuna kommun
Tuna torg 1
186 86 Vallentuna
Sweden