Gå direkt till innehåll
Catherine Svedelid, Bildarkivarie
Catherine Svedelid, Bildarkivarie

Pressmeddelande -

Nu blir det lättare att söka i bildarkivet!

Sök tidsperioder, kategorier, socknar och ladda ner din bild med ett enkelt knapptryck – allt tack vare den nya versionen av Vallentuna bildarkiv som lanserats i dagarna.

Hela bildsamlingen med drygt 7 500 bilder har flyttats över till ett av kommunens modernare IT-system, där utveckling och tester har pågått sedan en tid tillbaka. Bildarkivet har fått ett uppdaterat yttre, men också flera nya funktioner.

– Det känns roligt att vi kan arbeta vidare i ett system där det är enklare att ta fram smarta lösningar för våra användare och att vi redan nu har kunnat genomföra förbättringar i bildarkivet, säger Catherine Svedelid, bildarkivarie på kulturenheten.

Sök inom tidsperiod

Att kunna söka bilder inom en bestämd tidsperiod har varit efterfrågat och blir nu möjligt. Du kan till exempel välja att visa bilder från hela 1970-talet i ett svep istället för att söka år för år.

Ta hjälp av kategorier

Nytt är också att du kan filtrera och bläddra i bildsamlingen via kategorier, exempelvis Bebyggelse, Idrott och fritid, Kulturverksamhet, Skolor eller Porträtt. Vill du bara söka inom en socken så finns ett val för det och när du hittat din bild går den enkelt att ladda ned med ett knapptryck.

Det är kulturenheten som ansvarar för Vallentuna bildarkiv och vi välkomnar din medverkan.

– Gå gärna in och kika på det nya bildarkivet, testa funktionerna och mejla in dina synpunkter till kulturenheten. Dina förslag till förbättringar hjälper oss att bli ännu bättre, säger Anders Dahlgren, chef för kulturenheten.

Vallentuna bildarkiv

Vallentuna bildarkiv är bygdens gemensamma bildskatt som hela tiden växer tack vare invånarnas fotobidrag. I arkivet finns över 7 500 bilder som visar hur människor har bott, levt och arbetat i vår bygd från 1800-talets senare del fram till i dag. I samlingen finns foton av såväl amatörfotografer som av yrkesfotografer. Bildarkivets målsättning är att fortlöpande ta emot, kopiera, digitalisera och bevara bilder som dokumenterar livet och utvecklingen i kommunen.

Kontaktuppgifter

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner


Vallentuna kommun är naturskönt beläget i nordöstra Storstockholm och har cirka 33 000 invånare. Inflyttningstakten är hög och kommunen utvecklas snabbt.

Vallentunas vision: "Med mod att gå före skapar vi ett Vallentuna där människor och idéer växer".

Kontakter

Catherine Svedelid

Bildarkivarie

Vallentuna - En växande kommun med rik historia

Vallentuna kommun är naturskönt beläget i nordöstra Storstockholm och har cirka 35 000 invånare. Inflyttningstakten är hög och kommunen utvecklas snabbt.

Vallentunas vision: "Med mod att gå före skapar vi ett Vallentuna där människor och idéer växer".

Vallentuna kommun
Tuna torg 1
186 86 Vallentuna
Sweden