Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Hästar i världsklass tävlar på is i Vallentuna

Den 20 februari dundrar det i isen på Vallentunasjön då närmare 60 islandshästekipage visar upp sig och sina imponerande gångarter för domare och publik. I flygande pass och ökad tölt kommer de broddförsedda hästarna att visa vilken kraftfullhet och snabbhet de besitter, trots sin ringa storlek.

De tävlande kommer att representera bredden inom sporten och vi kommer se ryttare med alltifrån enbart klubbtävlingserfarenhet till meriterade landslagsryttare med VM-guld i bagaget.

Stormur islandshästförening och Vallentuna kommun har i samarbete arrangerat evenemanget. Förhoppningsvis kommer det återkomma som ett årligt arrangemang om intresse finns och vädret tillåter.

- Det är ett led i arbetet att få fler roliga evenemang till kommunen, säger Magnus Sjögren, marknadschef på Vallentuna kommun.

Praktisk information:

Inträdet är gratis och tävlingen pågår mellan klockan 9 och 15, med elitklasserna förlagda till eftermiddagen. Tävlingsplatsen är förlagd till Gustavs Udde. Publiken hänvisas till Kvarnbadets parkering för vidare promenad över isen till den upplogade banan. Korv och hamburgare kommer finnas till försäljning och publiken uppmanas ta med sig något att sitta på.

För mer information kontakta nedanstående, eller läs på www.stormur.nu där programmet kommer att finnas veckan innan tävling.

Kontakta helen.ala-kojola@vallentuna.se för bild.

 

Kontaktpersoner:

Kia Holmquist, informationsansvarig Stormur, mobil 070-750 88 68, kia@frami.se.

Magnus Sjögren, marknadschef, Vallentuna kommun, mobil 070-618 50 48, magnus.sjogren@vallentuna.se

Ämnen

Regioner

Kontakter

Kontaktcenter

Kontaktcenter

Presskontakt 08-587 850 00
Johanna Harling

Johanna Harling

Presskontakt kommunikations- och kontaktcenterchef 08-587 848 59

Vallentuna - En växande kommun med rik historia

Vallentuna kommun är naturskönt beläget i nordöstra Storstockholm och har cirka 35 000 invånare. Inflyttningstakten är hög och kommunen utvecklas snabbt.

Vallentunas vision: "Med mod att gå före skapar vi ett Vallentuna där människor och idéer växer".

Vallentuna kommun
Tuna torg 1
186 86 Vallentuna
Sweden