Gå direkt till innehåll
Funkisfestivalen
Funkisfestivalen

Pressmeddelande -

Vallentunas deltävling i Funkisfestivalen

Den 21 november 2020 är det dags för Vallentunas deltävling i Funkisfestivalen. Årets upplaga kommer att sändas live så att alla ska kunna se evenemanget hemifrån.

Funkisfestivalen är Sveriges största sångtävling för personer över 15 år med kognitiva eller neuropsykiatriska funktionsvariationer inom LSS. Över 20 kommuner i landet deltar i tävlingen. Vallentuna arrangerar sin deltävling nu i november och vinnaren går vidare till semifinal i april, på Nalen i Stockholm, med chans att komma med till i den rikstäckande finalen i augusti 2021.

En upplevelse som räcker länge

När höstterminen startade så började förberedelserna inför funkisfestivalen i Vallentuna. Artisterna valde sina låtar och varannan vecka har de träffats i Scengruppen på Klubb Cosmos för att öva och förbereda sig.

Anette Fahlcrantz, en av ledarna för Scengruppen och lärare på Kulturskolan, ser hur deltagarna utvecklas för varje gång.

– På våra träffar med scengruppen hittar vi sätt att släppa loss kreativiteten och på ett lekfullt sätt övar artisterna och konferenciererna på sina framföranden. För en del är det första gången de står inför en publik på det här sättet. Det är otroligt häftigt att följa utvecklingen och för deltagarna är det en erfarenhet för livet.

Rösta på din favorit hemifrån

Lördagen den 21 november är det dags. Deltävlingen i Vallentuna livesänds på kommunens webbplats, www.vallentuna.se/funkis, direkt från Vallentuna Teater. Teckentolk kommer att synas i bild under hela sändningen.

I år är det sex artister som deltar och alla uppträder med var sin låt, kompade av Kulturskolans orkester. På plats finns en expertjury som får säga sitt och det kommer också vara möjligt för alla som följer sändningen hemifrån att lägga en egen röst på sin favorit. Vinnaren som utses får representera Vallentuna i semifinalen våren 2021.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Vallentuna kommun är naturskönt beläget i nordöstra Storstockholm och har cirka 33 000 invånare. Inflyttningstakten är hög och kommunen utvecklas snabbt.

Vallentunas vision: "Med mod att gå före skapar vi ett Vallentuna där människor och idéer växer".

Kontakter

Vallentuna - En växande kommun med rik historia

Vallentuna kommun är naturskönt beläget i nordöstra Storstockholm och har cirka 35 000 invånare. Inflyttningstakten är hög och kommunen utvecklas snabbt.

Vallentunas vision: "Med mod att gå före skapar vi ett Vallentuna där människor och idéer växer".

Vallentuna kommun
Tuna torg 1
186 86 Vallentuna
Sweden