Gå direkt till innehåll
Fortsatt alliansstyre i Vallentuna

Pressmeddelande -

Fortsatt alliansstyre i Vallentuna

Med stigande inflation och ökade kostnader väljer Vallentunas politiska ledning att prioritera vård, skola och omsorg samt trygghet. Fritid och kultur är också fortsatt viktiga värdebärande inslag i kommunen. Alliansen, som har fått fortsatt förtroende att leda kommunen med 54 procent av väljarnas röster, har egen majoritet. Ny kommunstyrelseordförande är Johan Skog (M). Johan Skog är 32 år, född och uppvuxen i Vallentuna kommun och har haft politiska uppdrag i kommunen under 14 års tid.

– Det är viktigt att vi är varsamma och hushållar med våra gemensamma resurser. Därför fokuserar vi vår första budget för denna mandatperiod på stabilitet och på att ta ansvar för våra verksamheter under en osäker tid, säger Johan Skog (M), kommunstyrelsens ordförande och gruppledare för Moderaterna.

Välfärd, utbildning och trygghet i fokus

Vi fortsätter att växa som kommun och förbättrar kvaliteten i våra verksamheter systematiskt. Vallentuna är en välskött kommun, både verksamhetsmässigt och ekonomiskt.

– Vallentuna ska präglas av valfrihet, kommunal service med hög kvalitet och mod att gå före. En god och sund ekonomi är en förutsättning för att vi ska kunna förverkliga den visionen. Vår budget balanserar därför behovet av att möta kostnadsökningarna genom att höja ramarna för kommunens nämnder med ett ekonomiskt överskott och ta ansvar för kommunens långsiktiga ekonomi, fortsätter Johan Skog (M).

– För den som får stöd och omsorg i sitt hem som äldre är valfrihet och kvalitet en avgörande fråga. Därför höjer vi hemtjänstpengen med fem procent nästa år. Vi har nyligen också differentierat hemtjänstpengen för att kompensera utförarna för längre resvägar på landsbygden, säger Torbjörn Einarsson (C), gruppledare för Centerpartiet.

– Alliansen prioriterar skolan. Därför fortsätter skolpengen att räknas upp och ökar år 2023 med två procent. Ett särskilt viktigt område är att utveckla arbetet med elever i behov av särskilt stöd, säger Ylva Mozis (L), gruppledare för Liberalerna.

– Tryggheten och det brottsförebyggande arbetet fortsätter att ligga i fokus. Det innebär tidiga insatser för unga i och utanför skolan, liksom insatser för psykisk hälsa, säger Michel Louis (Kd), gruppledare för Kristdemokraterna.



    Ämnen

    Kategorier

    Regioner


    Vallentuna kommun är naturskönt beläget i nordöstra Storstockholm och har cirka 33 000 invånare. Inflyttningstakten är hög och kommunen utvecklas snabbt.

    Vallentunas vision: "Med mod att gå före skapar vi ett Vallentuna där människor och idéer växer".

    Kontakter

    Kontaktcenter

    Kontaktcenter

    Presskontakt 08-587 850 00
    Johanna Harling

    Johanna Harling

    Presskontakt kommunikations- och kontaktcenterchef 08-587 848 59

    Vallentuna - En växande kommun med rik historia

    Vallentuna kommun är naturskönt beläget i nordöstra Storstockholm och har cirka 35 000 invånare. Inflyttningstakten är hög och kommunen utvecklas snabbt.

    Vallentunas vision: "Med mod att gå före skapar vi ett Vallentuna där människor och idéer växer".

    Vallentuna kommun
    Tuna torg 1
    186 86 Vallentuna
    Sweden