Gå direkt till innehåll
På bilden visas en grafisk illustration över hur Snapptunafältet kan komma att se ut. Bild: X2 Architects.
På bilden visas en grafisk illustration över hur Snapptunafältet kan komma att se ut. Bild: X2 Architects.

Pressmeddelande -

Första spadtaget för Snapptuna spontanidrottsanläggning 14 mars!

Snapptunafältet ska bli en plats som välkomnar och lockar till hälsa och rörelse för alla besökande, oavsett ålder, kön eller funktionsvariation. Över 400 Vallentunabor har tyckt till om utvecklingen av den centrala anläggningen för spontanidrott och nu är det dags för det första spadtaget. Anläggningen förväntas stå klar för invigning i oktober 2023.

Nytänkande för spontanidrott

Vallentuna kommun vill, i samverkan med Riskful Play, skapa ett nytänkande i hur vi ser på och utformar morgondagens aktivitetsanläggningar för spontanidrott.

– Riskful Play ser en värld där alla barn, på sina egna villkor, får rätt miljö att utvecklas i och bli ens bästa jag. Målsättningen är att utveckla en metod utifrån risktagande lek, där både fysiska och psykiska färdigheter stimuleras. Med vårt arbete vill vi skapa nya sätt att se möjligheter för utformning av framtidens rörelseytor. Många barn ser fram emot den nya anläggningen, säger Ahmed Al-Breihi, projektledare Riskful Play.

Anläggningen är utformad av X2 Architects som är specialiserade på att skapa lockande och spännande miljöer för olika typer av rörelse och lek. Det planeras bland annat för en rullbana, hinderbana för parkour samt dansgolv med tak och musikanläggning.

Fokus på aktivitet för personer med funktionsvariation

Utformningen har fokus på att skapa aktivitet för personer med funktionsvariation. Förutom standardåtgärder, som breda gångar och skyltning, kommer det även finnas en plats för taktila upplevelser, studsmatta för rullstol och en ljudanläggning som är anpassad för hörselnedsatta. Allt har utformats i dialog med barn och personal på Olympiaskolan, grundsärskola i Vallentuna, samt med inslag inspirerade från dialoger med Korallen, center för sinnesstimulering på Sabbatsbergs sjukhus.

Nu är det dags för spadtag!

Tisdagen den 14 mars kl. 13.00 samlas fritidsförvaltningen och fritidsnämnden med ordförande Ylva Mozis för att sätta spaden i backen.

– Fritidsnämnden har, tillsammans med många andra, arbetat med detta under lång tid. Det känns roligt att få vara igång och sätta spaden i Snapptunafältet för att skapa något spännande och nyskapande, säger Ylva Mozis (L), ordförande i fritidsnämnden.

Notis: Riskful Play är en satsning i samverkan med Vallentuna kommun, Arvsfonden, Korpen och Riksidrottsförbundet. Satsningen startade 2019 och pågår till december 2023.

Ämnen

Regioner


Vallentuna kommun är naturskönt beläget i nordöstra Storstockholm och har cirka 33 000 invånare. Inflyttningstakten är hög och kommunen utvecklas snabbt.

Vallentunas vision: "Med mod att gå före skapar vi ett Vallentuna där människor och idéer växer".

Kontakter

Petri Peltonen

Petri Peltonen

Förvaltningschef fritidsförvaltningen och kulturförvaltningen 08-587 853 32
Ylva Mozis

Ylva Mozis

Ordförande i fritidsnämnden i Vallentuna 072-700 05 51

Vallentuna - En växande kommun med rik historia

Vallentuna kommun är naturskönt beläget i nordöstra Storstockholm och har cirka 35 000 invånare. Inflyttningstakten är hög och kommunen utvecklas snabbt.

Vallentunas vision: "Med mod att gå före skapar vi ett Vallentuna där människor och idéer växer".

Vallentuna kommun
Tuna torg 1
186 86 Vallentuna
Sweden