Gå direkt till innehåll
Vi firar Dansens dag i Vallentuna!

Nyhet -

Vi firar Dansens dag i Vallentuna!

Dansens dag är en internationell temadag som firas årligen den 29 april för att ge dansen särskild uppmärksamhet. Den internationella dansdagen etablerades redan 1982 av International Dance Committee, ITI-UNESCO. I Sverige har Dansens dag firats sen Kulturhuvudstadsåret 1998 och sedan dess är det en årligen återkommande manifestation över hela landet.

I Vallentuna firas Dansens dag 29 april genom flera olika danshappenings utomhus i Vallentuna centrum.

Program Dansens dag i Vallentuna

Tisdag 29/4 kl 13.50 utomhus vid Vallentuna gymnasium:
Dansgruppen Arkeolog8 framför en del av föreställningen PUCK, en rå och fysisk dansföreställning som är uppbyggd likt en hockeymatch i tre perioder. Här får du se den första perioden av tre (ca 15 min). Get ready for Face-off!

Tisdag 29/4 kl. 17 på Tuna Torg, Vallentuna centrum:
Danshappening med Kulturskolans dansgrupper för barn och ungdomar. Dansgruppen Arkeolog8 framför även här en del av föreställningen PUCK.

 

Om Arkeolog8 - uppkäftig, urban dans med kraft, groove och skärpa

Arkeolog8 är en modern dansgrupp som skapar skarp, konstnärlig dans med attraktionspunkter för både bred och specialiserad publik. Genom att utnyttja och korsa sina olika erfarenheter av streetdance, jazz och modern dans, dansar de förbi, genom och mellan de olika genrerna för att gestalta och tolka ett tema eller en idé på spännande sätt. Arkeolog 8 består av dansarna Camilla Reppen, Camilla Walków, Clara Bankefors, Josefine Alfredsson och Tarika Wahlberg.

 

Vallentuna värd för koreografitävlingen ”Skapa dans”

I Vallentuna finns ett levande dansutbud med bland annat Kulturskolan, showdansskolan Flex, och flera folkdans- och squaredansföreningar.

I höst kommer Vallentuna stå som värd för koreografitävlingen Skapa dans - en koreografitävling för ungdomar mellan 15-21 år. Skapa dans vill uppmuntra till ett eget dansskapande hos unga och visa på den fantastiska kreativitet, kompetens och kunnande som finns. Alla deltagare får coachning av en professionell koreograf under september och alla dansstilar är välkomna.

Lördag 4 oktober 2014 hålls en av delfinalerna i tävlingen på Vallentuna Teater. Vallentunavinnaren får resa till riksfinalen i Kiruna den 2:a november och möta elva finalister från hela Sverige.

Mer information om koreografitävlingen Skapa dans finns på http://danskonsulentdis.se/skapa-dans.html¬


Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

anders dahl

Kulturproducent 08-587 853 30

Vallentuna - En växande kommun med rik historia

Vallentuna kommun är naturskönt beläget i nordöstra Storstockholm och har cirka 35 000 invånare. Inflyttningstakten är hög och kommunen utvecklas snabbt.

Vallentunas vision: "Med mod att gå före skapar vi ett Vallentuna där människor och idéer växer".

Vallentuna kommun
Tuna torg 1
186 86 Vallentuna
Sweden