Gå direkt till innehåll
Vallentuna Kulturhus lånar ut konstverk till utställning i Japan

Nyhet -

Vallentuna Kulturhus lånar ut konstverk till utställning i Japan

Vallentuna kommun kommer med stor glädje att låna ut väven "Hjärtat och handen" till en stor utställning med konstnären Agneta Flocks konst i Japan.

Väven ”Hjärtat och handen” som idag hänger i biblioteket i Vallentuna Kulturhus berättar om den kvinnliga skapartraditionen. Kvinnor har arbetat i det tysta genom århundraden. De har tagit hand om barn, lagat mat, stoppat strumpor. På ett självklart sätt alltid funnits där, verkat i det tysta och sällan fått några minnen uppförda. Väven är en bild till händernas ära.

Agneta Flock är väldigt populär i Japan där hon vunnit hjärtan med sina färgstarka pappersklipp. Hennes naiva bilder bygger på traditionella historier, men med humor och twist. De har liknelser med manga och anime som också använder sig av de gamla legenderna, men i ny tappning. Flock å sin sida upptäckte japansk poesi redan som 14-åring och älskar de gamla folksagorna.

Flock började sin konstnärliga bana på 1970-talet inom det textila området: hon färgade, spann och vävde bilder med våra egna folksagor och myter som inspiration. Redan tidigt har de asiatiska berättelserna också influerat henne.

Idag är Agneta Flock mest känd för sina pappersklipp. Med utställningen i Japan vill man visa Flocks konstnärskap som helhet och lånar därför även in konstverk i andra tekniker från tidigare år från flera platser i Sverige.

Onsdag 27/10 mellan kl. 10-11 kommer väven att plockas ned tillsammans med Agneta Flock.

KONTAKT

Agneta Flock
E-post: info@agnetaflock.se

Telefon: 070 – 45 99 259

http://agnetaflock.se/

http://www.nhk.or.jp/japan311/feat-agneta.html


FAKTA
Konstverkets namn: Hjärtat och handen skapar i tysthet
Konstnär: Agneta Flock
Tillkomstår: 1983
Teknik: Gobeläng
Storlek: 1,9 m x 2,8 m

Ämnen

Regioner

Kontakter

Kontaktcenter

Kontaktcenter

Presskontakt 08-587 850 00
Johanna Harling

Johanna Harling

Presskontakt kommunikations- och kontaktcenterchef 08-587 848 59

Vallentuna - En växande kommun med rik historia

Vallentuna kommun är naturskönt beläget i nordöstra Storstockholm och har cirka 35 000 invånare. Inflyttningstakten är hög och kommunen utvecklas snabbt.

Vallentunas vision: "Med mod att gå före skapar vi ett Vallentuna där människor och idéer växer".

Vallentuna kommun
Tuna torg 1
186 86 Vallentuna
Sweden