Gå direkt till innehåll
REX Animationsfestival logotype
REX Animationsfestival logotype

Nyhet -

REX Animationsfestival gästar Vallentuna

Under hösten gästas Vallentuna av REX Animationsfestival, en svensk filmfestival som uteslutande arbetar med animerad film för såväl barn och unga som vuxna. Festivalen tar nu för sjätte året i rad det bästa av nyproducerad Europeisk animerad film till Stockholm. Huvudfestivalen äger rum på Biografen Zita i Stockholm men delar visas också i Vallentuna. Festivalen erbjuder ett fantastiskt utbud av rykande färsk europeisk animerad film!

Programmet består av kortfilmer grupperade i kortare tematiska block. Filmerna kommer att visas innan ordinarie filmvisningar på TunaBio på Vallentuna Teater och i Vallentuna Kulturhus under hösten samt på bildskärmar i Kulturhuset under vecka 44 och 45.

– När Pontus Lindvall från Rex, kontaktade mig våras och letade efter möjliga samarbetspartners blev jag genast intresserad. Just att festivalens utbud riktar sig till en bred åldersgrupp med filmer för både barn och vuxna passade oss bra. Animerad film är en fantastisk kreativ konstform som kan ge både svindlande och njutbara upplevelser”, säger Charlotta Burlin, producent på Vallentuna Kultur.

– Det är hemskt roligt att vi fått till ett samarbete i Vallentuna. I år tar vi ytterligare steg genom att aktivt arbeta för spridning av vårt fina innehåll till fler utanför själva huvudfestivalen. Vi envisas med att det ska gå att få se rörlig bild även bortanför våra egna datorskärmar under hösten!” säger Pontus Lindvall, producent på Rex Animationsfestival.

Festivalen drivs genom en ideell förening och är finansierad av EUNIC Global (European Union National Institutes of Culture) och initierad och delfinansierad av EUNIC Stockholm. Övriga huvudfinansiärer är Region Stockholm och Svenska filminstitutet. Vallentuna Kultur är medarrangör.

Ämnen

Regioner

Kontakter

anders dahl

Kulturproducent 08-587 853 30

Pontus Lindvall

Producent, REX Animation

Vallentuna - En växande kommun med rik historia

Vallentuna kommun är naturskönt beläget i nordöstra Storstockholm och har cirka 35 000 invånare. Inflyttningstakten är hög och kommunen utvecklas snabbt.

Vallentunas vision: "Med mod att gå före skapar vi ett Vallentuna där människor och idéer växer".

Vallentuna kommun
Tuna torg 1
186 86 Vallentuna
Sweden