Gå direkt till innehåll
Natur vid Bergsjön i Kårsta
Natur vid Bergsjön i Kårsta

Nyhet -

Nu invigs Kårsta Elljusspår

Möjligheterna till en meningsfull fritid ska vara goda oavsett var i Vallentuna kommun du bor. Efterfrågan på ytor för spontana aktiviteter har ökat i hela Sverige de senaste åren, så även i Kårsta. Under 2021 utreddes frågan om ett elljusspår och nu är det äntligen dags att inviga det 1,5 km upplysta spåret strax norr om Bergsjön.

– Äntligen är elljusspåret klart. Det här har vi arbetet för länge, säger Lars Carlsson (C), fritidsnämndens ordförande.

Elljusspåret startar vid Bergsjöplan och går längs med vägen öster om planen, vidare till stigen som leder till Bergsjöns badplats. Strax innan stigen kommer fram till sjön svänger elljusspåret av norr ut och går längs med åsen upp till Kårstavägen, där spåret sedan svänger tillbaka till skolan och Bergsjöplan.

– Det här är ett tillgängligt spår för alla åldrar som möjliggör naturupplevelser och träning under hela året, fortsätter Lars Carlsson.

Närvarostyrd belysning

Elljusspåret har en modern, miljöanpassad och närvarostyrd belysning som tonas ned till en styrka av 20 procent av sin maxkapacitet när ingen rör sig i spåret. På det sättet sparas energi samt att störningen på natur- och djurlivet blir mindre än med traditionell belysning.

Invigning

Välkommen på invigning av spåret torsdagen den 8 september kl. 17.00 vid elljusspårets start, strax öster om Bergsjöplan.

Fritidsnämndens ordförande Lars Carlsson (C) håller tal och beskrivning av processen för hur elljusspåret har växt fram från idé till verklighet presenteras. Vidare kommer några av de som varit med och möjliggjort spåret vara på plats, däribland Goif Kåre och Kårstas löpargrupp.

Ämnen

Regioner

Kontakter

Lars Carlsson

Ordförande (C) Fritidsnämnden 070-288 50 00

Vallentuna - En växande kommun med rik historia

Vallentuna kommun är naturskönt beläget i nordöstra Storstockholm och har cirka 35 000 invånare. Inflyttningstakten är hög och kommunen utvecklas snabbt.

Vallentunas vision: "Med mod att gå före skapar vi ett Vallentuna där människor och idéer växer".

Vallentuna kommun
Tuna torg 1
186 86 Vallentuna
Sweden